Välkommen till Näthandelsguiden – webbsidan där du hittar användbara tips om webbutveckling, systemutveckling och sökmotoroptimering.

Handeln på nätet bara växer och det bli allt viktigare att ha en ordentlig närvaro på webben för alla typer av företag. Men det är inte alltid så lätt för ett företag att få fart på näthandeln. Lika svårt kan det vara att få till en webbsida som lockar kunder till företaget.

Här på näthandelsguiden finns hjälp att få för företag och privatpersoner som gått vilse i internetdjungeln. Här kommer vi att publicera texter om webbutveckling, som är en samlingsterm för allt som har med uppbyggnaden av en webbplats att göra. I begreppet ingår många saker: HTML- och CSS-programmering, webbdesign, datasäkerhet, uppbyggnad av databaser och mycket mer. Helt enkelt konsten att bygga en webbsida som ska vara både funktionell och kundvänlig. Viktigt att tänka på när man skapar en framgångsrik webbplats är att användaren är i fokus under hela utvecklingsprocessen. Inte minst är det viktigt att webbplatsen fungerar på olika plattformar och att de är lättöverskådliga och enkla att hitta rätt på.

Här kommer vi även berätta en del om systemutveckling, som enkelt beskrivet är processen när en kund har beställt ett datasystem av ett företag. Inom systemutveckling ingår ett extremt stort antal koder och funktioner, som vi inte har utrymme att gå in på närmare här.

Även sökmotoroptimering (SEO) kommer vi att gå in på här på näthandelsguiden. Allt fler söker efter företag på sökmotorer på internet, i Sverige är det Google som dominerar fullständigt. SEO handlar om att med olika metoder få hemsidan att hamna så högt upp som möjligt på Googles söklistor.

Ett exempel: om du har ett företag i Borås som säljer antika möbler kan det vara bra att få upp din hemsida högt på sökordet ”Antika möbler Borås”. Inom SEO-optimering finns det ett antal metoder som kan förbättra rankingen på söklistorna. Hur man lyckas beror på många olika saker, bland annat hur stor konkurrens det är på just ordet som du vill ha optimerat.

Här på näthandelsguiden kommer vi att dela med oss av en hel del tips om sökmotoroptimering.