Allting man köper behöver inte vara fabriksnytt. Hur mycket pengar skulle man spara genom att bygga sin egen pc till exempel? Många väljer idag att göra just detta, men är det lönsamt?

Många väljer faktiskt idag att istället för att gå ut och köpa sig en komplett speldator, bygga sig sin egen alldeles själv. Det går faktiskt att spara en hel del pengar på att göra på just det här viset, att köpa delar och bygga sin egen speldator. En speldator behöver vara kraftfull och klara många och lång timmars spelande, eftersom att någon som gillar att spela dataspel gör det väldigt ofta. Grafikkort är en stor och viktig del när man ska bygga sin egen dator, särskilt om den ska användas som speldator.

Sparar man verkligen pengar?

Ja, att bygga sin egen dator kan spara en åtskilliga tusenlappar i plånboken och man får på samma gång precis, exakt den dator man är ute efter. Däremot så är det väldigt lätt hänt att man köper för mycket grejer till sin dator som man har tänkt bygga, då blir det ju naturligtvis lite dyrare. Men om man är försiktig med vad man handlar och bara bygger den så som man vill ha den och som man behöver, så behöver inte kostnaden skena iväg speciellt mycket.
Se till att först ha en plan på hur datorn ska se ut när den är färdig. Annars är det lätt hänt att det köps in fel saker som inte alls passar. Man bör ha hela datorn planerad innan man beställer eller köper grejer till den.

Planera och skriv ned vad du vill ha

Planeringen är verkligen a och o för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt och att datorn ska bli så som man önskar. Ett bra sätt är att använda sig av ett kalkylblad i sin planering, där man skriver ned olika typer av konstellationer som man kan tänka sig och sedan ser vad de olika delarna kommer kosta i totalpris. En annan viktig aspekt i planerandet och i bygget av den egna speldatorn är att inte ha för bråttom. Har man det och är för snabb i sina inköp så kanske det blir fel slutresultat och man har kanske inte alls sparat in på några pengar genom att bygga sin dator själv. Se också till att ta reda på vad datorn behöver för egenskaper för att du ska kunna använda den så som du vill. Läs mer om speldatorer på denna hemsida: https://www.arsadata.se/