I många bostadsbolag och bostadsrättsföreningar arbetar man enligt gamla tungrodda principer. Att skaffa ett fastighetssystem kan spara både tid och pengar.

Kenneth hade hyrt ut lägenheter i det bostadshus han köpt för tjugo år sedan. Det hade varit mycket jobb men han älskade det. Han hade tur som hade Rosie, hans fru, som hjälpte honom med bokföring. Men det var så mycket mer som skulle fixas som renoveringar, utskick av hyror och att ta hand om de yttre området.

Det var bara några av uppgifterna. Rosie arbetade heltid inom vården och han kunde inte be henne avsätta mera tid i hans firma. Hon hade ju alla barnbarnen att mysa och hjälpa till med. Kenneth var ingen yngling längre och började halka efter med uppgifter. Det påverkade hyresgästerna och han behövde hjälp.

Fastighetssystem en nyhet för hyresvärden

Till sist frågade Rosie hur det var fatt. Senare berättade hon om något som kallades fastighetssystem. Ett system som gjorde att man hade full koll på verksamheten. Ville han hyra in hjälp med pappersjobbet och utbetalning av löner kunde även det överblickas via datorn. Sedan sa hon med glimten i ögat att hon redan bokat in ett möte.

Nu var det åtta månader sedan och allt hade blivit annorlunda. Det kändes som om massor av jobb försvunnit. Det hade de givetvis inte, men stressen byttes mot kontroll. Inte bara det. De långa arbetskvällarna hade bytts mot lediga kvällar och trevliga resor tillsammans med hans fantastiska hustru, som dessutom var den som sett till att livet ändrats. Läs mer om fastighetssystem på denna hemsida: https://pythagoras.se/