Här, i denna blogg, tar vi som oftast upp hur man marknadsför saker och ting digitalt, på nätet. Så även i detta fall, när det kommer till keramiskt lackskydd. Vi går igenom SEO-receptet och hur man bäst går till väga.

Som alltid i marknadsföringssammanhang behöver man en genomtänkt strategi. Vad vill man uppnå? Hur bör man gå till väga? Vem vill man nå med sin marknadsföring? När man har svaren på dessa frågor blir det så mycket lättare att lägga upp en marknadsföringsstrategi och också kunna mäta resultat. Nästa gång som man ska marknadsföra något så vet man lite mer om hur man lyckas och vilka saker som fungerar. Här är i alla fall grunderna för hur man marknadsför en tjänst för personbilar, och som handlar om keramisk behandling av billack.

Vem ska nås av marknadsföringen?

Det lättaste sättet att tänka kring detta är att det för det första bör vända sig till människor med pengar. Dels ska de äga en bil, men inte vilken bil som helst, snarare en ganska dyr bil som är värt en hel del att lägga på när det kommer till bilbehandlingar. Företrädesvis män i medelåldern. Visst kan reklamen även vända sig till kvinnor också, men det spelar inte så stor roll i sammanhanget. Men vi vill nå män i medelåldern, och företrädesvis i Stockholm. Det bästa som man kan börja med är att tänka hur man själv skulle leta efter en bilmekaniker som kan utföra keramiska lackskydd. Vi börjar med att googla ”keramiskt lackskydd”. Då är det bra om man då använder sig av just det sökordet; ”keramiskt lackskydd”.

Så bör man gå till väga

  • Skapa sin egen hemsida. Här skriver vi ingående att vi erbjuder keramiskt lackskydd just till bilar. Och framför allt, hur man kommer i kontakt med oss. Skriv så utförligt som möjligt om allt som gäller keramiskt lackskydd. Varför man ska göra det och hur man hittar till bilverkstaden.
  • Vara aktiv på sociala medier. Vill vi nå kvinnor, bör man även göra en egen sida på Facebook och Instagram, ett konto på Twitter når männen, och ungdomarna nås på Whats up. Här kan vi skriva om fördelarna med keramiskt lackskydd, hur man hittar till bilverkstaden och här kan man genomföra kampanjer för att nå ännu fler.
  • Uppdatera hemsidan. När man väl har lagt upp en hemsida om keramiskt lackskydd bör man då och då, en gång om dagen, eller en gång i veckan, uppdatera hemsidan så att många hittar till hemsidan och kan läsa nyheter och dylikt där.
  • Skriva länkar till hemsidan. Från Twitter, Facebook, Instagram, Whats up och sådana ställen kan man sedan länka till hemsidan så att hemsidan får många länkar. Då kan nya kunder hitta till kontaktuppgifter och bli nyfikna på din produkt och tjänst gällande keramiskt lackskydd för bilar.