Ibland kan det vara mer kostnadseffektivt att anlita en IT-konsult, istället för att anställa en egen IT-expert. Hur kommer det sig då? Jo, genom att endast anlita och hyra en IT-konsult behöver man inte betala arbetsgivaravgifter för en anställd som enbart arbetar med IT. De allra flesta IT-experter har lång utbildning och har därför hög lön. Att betala höga löner till anställda kan vara kostsamt i längden. Då kan det vara bättre att bara anlita en expert på IT-drift då och då, när det behövs.

Så hittar du rätt IT-konsult

Man kan googla ”IT-konsult Stockholm”, om det är i Stockholm som man behöver IT-konsulten. Annars skriver man ”IT-konsult Göteborg”, eller Malmö, Sundsvall, Umeå, eller vilken ort man än behöver en IT-konsult. Då bör Googles sökmotor föreslå olika IT-konsulter som har angett på sin hemsida att de arbetar just i de orter som man har angett. När man har fått några förslag kan man ringa upp, prata med dem om vad de tar betalt, vilka villkor de har. Man bör även fråga om referenser, då man behöver IT-konsulter som är bra att ha att göra med och som är trevliga, som lyssnar på det man önskar och har ett bra bemötande.

Fördelar med att anlita IT-konsult

Den främsta fördelen med att anlita en IT-konsult är att man inte behöver anställa en IT-tekniker. Kanske man inte använder IT så ofta, utan har en verksamhet som inte är basera på IT. Då kanske man bara behöver en sådan konsult endast några gånger per år, och inte hela tiden. Det är närmast därför som man anlitar en IT-konsult istället för att anställa någon som är expert på IT.