Det behövs alltfler IT-experter. Särskilt i Sverige, har var man blivit en van IT-användare. Och det är inte så konstigt. Vårt land ligger i täten när det kommer till datorägande. Över 95 procent av alla i Sverige äger en dator, eller fler. Dessutom har våra mobiler blivit små mini-datorer och kan utföra nästan alla IT-tjänster som vanliga bärbara och stationära datorer klarar av. Vi gör numera nästan allt på datorn. Vi gör alla bankärenden på mobilen eller datorn, istället för att gå till ett bankkontor. Vi tittar på TV i datorn eller mobilen. Vi skriver brev, letar efter information och så vidare. Vi är mer eller mindre helt beroende av datorn eller mobilen.

Företagen gör det mesta på digital väg

De allra flesta företag använder endast digitala verktyg, för det som de ska göra. Man arkiverar, ritar och skriver allt som produceras, undersöks, tillverkas på digital väg. Det enda man inte kan göra är att ta hand om sjuka människor på digital väg. Men det lär komma det med; när en robot både diagnostiserar och behandlar sjuka patienter. Tänk dig att möta en liten robot som diagnostiserar dig genom att ta foton av dig, mäta din kroppstemperatur, titta i dina ögon, öron och fråga om olika symtom. Sedan när datorn har fastställt vad det är som du lider av, ger den dig en behandling, eller skriver ut recept på läkemedel till dig.

Vi behöver IT-konsulter alltmer

Av den anledningen att alltmer av företagens verksamheter vilar på digitala lösningar behöver vi alltfler IT-konsulter i Stockholm som kan hantera de stora mängder information som ska sparas på säkert sätt. Sedan finns det bättre lösningar som sker på digital väg och som endast är tillgängligt via internet, än att bara spara information på datorn. De flesta använder sig av externa servrar för sin IT-hantering, och med den stora mängd information som företagen ofta producerar blir ett sparande på servrar det enda som kan kännas säkert och har den plats som det krävs.