Vilket officeprogram man har som företag är ofta avgörande för vilket typ av effektivitet man håller. Fel officeprogram – exempelvis av en äldre modell – ger inte alls samma fördelar som moderna varianter. Det man ska eftersträva är att tillfredsställa den moderna människans behov av en fri arbetsplats.

Detta innebär att man som arbetsgivare ska uppmuntra – i den mån det är möjligt – att man kan arbeta på distans, från hemmet eller exempelvis på ett café. Genom att välja rätt officeprogram kan man skapa en sömlös och effektivt arbetsgång och kommunikation – även om man sitter på en annan plats eller ord.

Visio – ett perfekt officeprogram för diagram

Om ni exempelvis använder er av mycket visuellt kommunikation och diagram som ett vanligt inslag under en arbetsdag så är ett officeprogram vid namn Microsoft Visio svårslagen. I detta program kan man välja mellan tusentals färdiga mallar för diagram och man kan med lätthet också gå in och redigera – och samverka – oavsett var man befinner sig. Det finns en visuell överlägsenhet med Visio som i kombination med enkel användning och snygg design för det till ett svårslaget verktyg.

En annan fördel är att programmet erbjuder en sömlös övergång mellan enheter. Du kan använda datorn, mobilen eller surfplattan och därmed också arbeta än mer effektivt. Har du exempelvis en mobil så kan du med Visio också med ditt finger eller med en penna anteckna och skapa nya detaljer.

Köpa Officeprogram för projektledning

Om ert företag istället arbetar med större projekt så är Microsoft Projects lösningen för er. Med detta kan man skapa tydliga scheman och ge givna roller till samtliga inblandade i projektet man driver och man kan också dela detta mellan sig. Detta föder en rak kommunikation där saker och ting inte hamnar mellan stolarna.

En liten brasklapp finns emellertid gällande Projects. Många upplever det som ganska svårt att lära sig. Rådet är att man ser till att få en ordentlig genomgång av alla funktioner från återförsäljaren innan man tar investeringen – och att man ser till att få hjälp även i framtiden då programmet ska implementeras i verksamheten.